Groentesoufflé met ricotta en witte kaas

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de vormpjes in en bestrooi met een beetje bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de tuinerwten in 5 minuten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de witte kaas en de eieren tot een smeuïge massa. Schud de overtollige bloem of het paneermeel uit de souffléschaaltjes en schep de helft van het ricottamengsel erin. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, roer de laatste tuinerwten erdoor. Schep het groene deel van het mengsel op het witte deel. Bak de soufflé in de oven in 30 minuten gaar. Schep de rucola om met de balsamicoazijn en de olijfolie en verdeel over de bordjes. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren; dat bespaart tijd en hij zakt minder snel in.

Groentesoufflé met ricotta en witte kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept