Paddenstoelenbouillon

8
20 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi het bladerdeeg. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd de grotere exemplaren doormidden. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paddestoelen 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de bosui in ringen en ris de blaadjes van de tijm en bak nog 1 min. mee. Doe het water met de bouillontablet in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met het losgeklopt ei.
  • 3 Zet de kommen ca. 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn. Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!

Paddenstoelenbouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompoes van paddenstoelen
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompoes van paddenstoelen
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept