Torentje van geitenkaas en salade

4
1u15 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 filodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. filodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. 2 vellen filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte ca. 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen filodeeg en aandrukken. Bovenkant filodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.
  • 2 Bakplaat in midden van oven schuiven en filodeeg in ca. 10 min. goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. filochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  • 3 Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • 4 Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentje maken van filochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond filotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.

Torentje van geitenkaas en salade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept