Buffelmozzarella met pistou

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en in stukken snijden. Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen. Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven. Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat. Pistou op smaak brengen met peper. Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.
  • 2 Mozzarella afgieten en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Bollen halveren en over vier borden verdelen. Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.

Buffelmozzarella met pistou is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Groentesoep met pistou
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soupe au pistou
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenten met pistou en aioli
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken mozzarellatosti
20 min
Bekijk recept
Courgetterolletjes
35 min Snack
Bekijk recept