1 Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden. Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen. Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen. In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken. Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken. Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
2 Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster. Water aan de kook brengen. Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen. In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen. Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien. Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier. Broodjes met naden naar beneden erin leggen. Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok. Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten. Broodjes in 15 minuten gaarstomen.
Gestoomde broodjes met vlees is een recept van Albert Heijn