Risotto met morieljes

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Morieljes volgens gebruiksaanwijzing weken. Afgieten, droogdeppen en fijnsnijden. In braadpan 25 g boter smelten. Knoflook en morieljes 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Bouillon en sherry erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en rijst tot gebruik afgedekt laten staan.
  • 2 Oven voorverwarmen op 175 °C. Slagroom door risotto roeren en pan afgedekt in oven schuiven. Risotto in 40-45 min. gaar laten worden. Rest van boter, kaas en peterselie door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en risotto overdoen in schaal.

Risotto met morieljes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suprême van kip met gele wijn en morieljes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept