Rodekoolpuree

4
35 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bouillontablet oplossen in 1 liter kokend water. In pan 1 el boter smelten en ui 2 min. zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren en 1-2 min. meebakken. Rodekool en Chinees vijfkruidenpoeder door rijst scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Bouillon bij rodekool schenken en geheel doorroeren. Op laag vuur rodekool 20-25 min. koken tot rijst gaar is. Rodekool afgieten in zeef en goed laten uitlekken. Rodekool met rijst in keukenmachine pureren tot gladde massa. Rest van boter erdoor mengen. Rodekoolpuree op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog even verwarmen. Lekker met gebakken kipfilet en appelcompote.

Rodekoolpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker