1 Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
2 Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.
3 Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.
Lauwwarme salade van witte kool is een recept van Albert Heijn