Lauwwarme salade van witte kool

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 2 Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.
  • 3 Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.

Lauwwarme salade van witte kool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme posteleinsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept