Port-gembersaus

6
30 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.

Port-gembersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept