De klassieke gehaktbal

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de korstjes van het brood, leg het brood in een diep bord en sprenkel de melk erover. Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven. Voeg de nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe. Knijp de sneetjes brood uit en verkruimel boven het gehakt. Kneed het gehakt tot een egale massa waarin geen stukje brood meer te zien is. Verdeel in 4 porties en vorm met natte handen ballen van. Strooi de bloem op een plat bord. Wentel de ballen door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen op hoog vuur 3 min. aan. Draai ze steeds rond met een houten spatel zodat ze mooi gelijkmatig bruin worden. Voeg een scheutje water toe en leg de deksel schuin op de pan. Bak de ballen op laag vuur in 25 min. gaar. Neem uit de pan. Voeg 100 ml water aan het braadvet toe en roer de aanbaksels los. Serveer de ballen met de jus. Lekker met bloemkool en aardappelen.

De klassieke gehaktbal is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept