1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de poten van de kip. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Draai hem met de borst naar beneden en bak hem in het midden van de oven in ca. 75 min. gaar. Bedruip regelmatig met het bakvet en keer na 45 min.
2 Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1/2 cm (brunoise) en doe ze in een steelpan. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap en de suiker en azijn toe aan de biet. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Voeg de crème fraîche toe.
3 Neem de kip uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop. Serveer warm of koud met de bietenrelish.
Kip met bietenrelish is een recept van Albert Heijn