1 Meng de bloem met het griesmeel, de gist en 1 eetlepel zout. Schenk er al roerend 4 eetlepels olijfolie en 500-600 ml water bij en blijf roeren tot een samenhangend deeg ontstaat. Laat dit 10 minuten rusten en kneed het dan in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie op een warme plaats (bijv. boven de verwarming) 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Druk of rol het deeg uit over een met bakpapierbeklede bakplaat. De deeglap moet ca. 2 cm dik zijn. Druk met je vingertoppen putten in het deeg. Laat het deeg onder een met bloem bestoven doek nog 1 uur rijzen. Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in reepjes. Verwarm de oven voor op 225 °C. Strooi de geitenkaas, rozemarijn en rode peper over het gerezen deeg en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de focaccia in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.
Focaccia met geitenkaas is een recept van Albert Heijn