Pide (plat dun brood)

1stuk
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boven grote kom bloem zeven, zout erdoor mengen en in midden kuiltje maken. Gist, suiker, olie, yoghurt en 125 ml handwarm water in kuiltje gieten en door bloem mengen. Kneden tot glad en soepel deeg ontstaat. Deegbal in iets vochtige kom leggen en afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 uur laten rijzen tot volume zich heeft verdubbeld. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Deeg plat slaan en met handpalmen dun uitrekken tot langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik; laat randen iets dikker. (Deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.) Bakplaat licht invetten met olie en deeg erop leggen. In midden van oven brood in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.

Pide (plat dun brood) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pittige mosterdburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse pide
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselen in Marokkaanse tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinbonenomelet
30 min
Bekijk recept