1 Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met 2 el olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
2 Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelenmelange in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de oregano, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.
3 Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Pers de knoflook erboven, snipper de sjalot en voeg toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.
Herfstsalade met gebakken paddenstoelen is een recept van Albert Heijn