Stoofpeertjes met bessenjenever

4
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de stoofpeertjes, snijd de bloemaanzet uit de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peertjes naast elkaar in een (kleine) passende pan.
  • 2 Schenk het water erop en voeg het kaneelstokje, de citroenschil, het citroensap en de bessenjenever of cassislikeur toe. Breng alles aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan gaar. Na ca. 45 min. zijn ze gaar.
  • 3 Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in tot er ca. 150 ml over is. Schenk het vocht over de peertjes. Serveer ze warm of koud, als bijgerecht bij wild of bijvoorbeeld hachee of als nagerecht met bijvoorbeeld crème fraîche en vanillesuiker.

Stoofpeertjes met bessenjenever is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerde rollade met cranberrysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prosecco-bowl met zomerfruit
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ricotta-clafoutis met bramen en vanille
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept