Peperonata met buffelmozzarella

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika ca. 25 min. hoog in de oven tot het vel zwart wordt. Leg 10 min. in een afgesloten plastic zak of pan. Trek de velletjes van de paprika af. Snijd de paprika in repen.
  • 2 Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Breek de bollen mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de olie.

Peperonata met buffelmozzarella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken mozzarellatosti
20 min
Bekijk recept
Courgetterolletjes
35 min Snack
Bekijk recept

Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta peperonata
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperonata
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde karbonades met peperonata
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept