Romige tomatengratin

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de vormpjes. Sprenkel over elk schaaltje 1 el sherry. Verdeel het basilicum over de tomaten. Bestrooi het geheel met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en bak de tomaten ca. 15 min. Neem de schaaltjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in ca. 10 min. gaar. Bestrooi de tomatengratin voor serveren met de peterselie. Lekker met (geroosterd) brood.

Romige tomatengratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige Tomatengratin
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Romige Tomatengratin
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Romige Tomatengratin
30-60 min -
Bekijk recept
Tomaten-Gratin Met Courgette, Pasta En Roquefort
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept