Broccolisalade

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Broccoliroosjes van stronk snijden. In pan met ruim kokend water en wat zout broccoliroosjes in 2 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet afspoelen met koud stromend water. Goed laten uitlekken. In steelpan 1 el walnootolie verwarmen, sjalotringen erdoor scheppen en in 2-3 min. heel zachtjes fruiten. Citroen schoonboenen en 2 tl van schil raspen. Citroen uitpersen. In schaal citroenrasp en 1 el citroensap met rest van olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Broccoliroosjes luchtig door dressing scheppen. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen. Little gem wassen en uitslaan. Bladeren in grove repen snijden en op platte schaal leggen. Broccolisalade erop scheppen en sjalotringen erover verdelen. Met pijnboompitten en (versgemalen) peper bestrooien.

Broccolisalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

American pancake burgers
30 min-
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolisalade met warme vinaigrette
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

American pancake burgers
30 min-
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolisalade met warme vinaigrette
20 min Bijgerecht
Bekijk recept