Gemarineerde komkommerlinten

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Komkommers dun schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met theelepel eruit schrapen. Komkommerhelften met kaasschaaf in lange linten schaven. Linten in schaal leggen en besprenkelen met citroen. In steelpannetje olie tot lauwwarm verwarmen. Telkens paar basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en hiervan flinterdunne reepjes snijden. Basilicum door olie roeren en mengsel over komkommer schenken. Minimaal 1 uur bij kamertemperatuur marineren, komkommer af en toe omscheppen. Kort voor serveren op smaak brengen met versgemalen zout en peper.

Gemarineerde komkommerlinten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerrieaardappeltjes en gebakken vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kip met sinaasappel-mosterddressing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept