Rodekool met appeltjes

4
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg. Snijd of schaaf elk stuk kool langs de snijkanten in lange, smalle reepjes en was deze. Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
  • 2 Doe de koolreepjes en sjalot met 1/2 tl zout in een pan. Schenk een bodempje water op de kool en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rodekool met deksel op pan in 20-25 min. gaar worden.
  • 3 Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en verwarm mee.
  • 4 Als de rode kool gaar is, verwijder dan de sjalot met kruidnagels en breng op smaak met rietsuiker, peper en zout.

Rodekool met appeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept