Asperges in oranjesaus

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 min. koken. Van vuur af nog 10 min. afgedekt in kookwater laten staan. In pan water aan de kook brengen. In kom of kleinere pan eierdooiers romig kloppen met 2 el water en mespunt zout. Vuur laag draaien en kom boven pan met water hangen (au bain marie). Klontjes boter een voor een door dooiers kloppen. Blijven kloppen tot romige, gebonden saus ontstaat. Sinaasappelsap erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en op warme schaal leggen. Saus over asperges scheppen en eventueel garneren met reepjes sinaasappelschil. Serveren bij gekookte krieltjes of verse pasta.

Asperges in oranjesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept