Knoflookpuree

6
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 min. staan. Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken). Schep na 10 min. de knoflook eruit en haal de schil eraf. Roer de dille door de crème fraîche. Verwarm de melk met de boter. Voeg aardappelen en knoflook toe en stamp het geheel fijn. Serveer direct, met de room.
  • 2 Wilt u deze puree vooraf klaarmaken? Bereid de puree, laat 'm afkoelen en bewaar tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de puree vervolgens 6 min. in de magnetron of 20 min. in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Knoflookpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met voorjaarspaddenstoelen en rucola
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met voorjaarspaddenstoelen en rucola
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept