Meringues met citroenroom

4
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 100 ºC. Klop in een schone, vetvrije kom met een mixer de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf kloppen tot een taaie, glanzende massa met zachte witte pieken ontstaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een lepel acht bergjes eiwitschuim van 8 centimeter doorsnee. Bak de meringues 1 uur in de oven met de deur op een kier (steek er een pollepel tussen). Schakel de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan om knapperig te worden. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Roer in een kommetje de lemon curd met een vork los. Roer de lemon curd door de slagroom. Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met de suiker en laat het kort inkoken. Voeg de cranberry's toe en kook ze 7-8 minuten zachtjes mee, tot de bessen openspringen. Schep op de platte kant van vier meringues een flinke dot citroenroom en leg de andere vier meringues erop. Leg de gevulde meringues op hun zij op bordjes. Schep er de cranberrysaus en een beetje van het cranberrysap naast.
  • 2 Extra feestelijk wordt dit gerecht met een mandje van karamel. Zie recepttip elders op deze site.

Meringues met citroenroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool met citroenroom
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkoeken met citroen
20 min Snack
Bekijk recept
Citroen-frambozenschuimgebak met citroengranita
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept