Aardbeien in dessertwijn

8
15 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
  • 2 Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.

Aardbeien in dessertwijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarber in witte wijn
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sorbetijs van Moscato d'Asti
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Saltimbocca
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept