Klassieke tiramisu

8
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren. Klop met een garde in een kom de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los en meng met de eidooiercrème. Klop de slagroom met 25 g suiker in een andere kom stijf met een mixer. Spatel door het mascarponemengsel.
  • 2 Meng de marsala en (espresso)koffie in een diep bord. Breng op smaak met eventueel extra suiker. Doop een voor een de lange vingers erin en bedek de bodem van de schaal ermee.
  • 3 Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Bestrooi met de helft van de cacao. Doop een voor een de rest van de lange vingers kort in het marsalamengsel en leg op het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de rest van de cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Klassieke tiramisu is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept