Hangop met abrikozen

4
20 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de theedoek onder de kraan, wring uit en leg in een zeef. Zet de zeef in een kom en schenk de yoghurt in de theedoek. Zet minstens 10 uur afgedekt in de koelkast.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen. Doe de abrikozen met de rasp, wijn, suiker en het kaneelstokje in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje en het merg bij de abrikozen. Breng alles aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat het geheel afkoelen en zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit het abrikozenmengsel.
  • 3 Schep in 4 glazen een eetlepel abrikozen met aanhangend vocht. Verdeel de helft van de hangop, blauwe bessen (houd er 12 achter) en de rest van de abrikozen erover. Verdeel met de rest van de hangop en de blauwe bessen.

Hangop met abrikozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hangop, muesli en appelchips
15 min
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept