Warme appeltjes met amandelspijs en rozijnen

6
45 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rozijnen 10 min. in rum of sap weken. Rozijnen laten uitlekken en rum of sinaasappelsap opvangen. Met vork amandelspijs met citroensap en opgevangen rum of sap losroeren. Rozijnen erdoor mengen. Appels met appelboor vanaf kant van steeltje uitboren, maar niet helemaal door steken. Met scherp mesje holte iets groter uitsnijden. Appels met amandelspijs vullen en boter over vulling verdelen. Tot gebruik bewaren.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Appels op rooster boven lekbak plaatsen en in ca. 30 min. gaar en lichtbruin grillen. Appels over zes schaaltjes verdelen. Lekker met slagroom waaraan wat kaneel is toegevoegd.
  • 3 Hartverwarmend, dit nagerecht voor de winterbarbecue. Heerlijk met een glaasje warme gekruide wijn of warme gekruide cassisthee.

Warme appeltjes met amandelspijs en rozijnen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept