Zachte chocolade-koffiesouffleetjes

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de binnenkant van de ingevette kopjes of potjes met suiker. Schud de overtollige suiker eruit.
  • 2 Smelt in een pannetje de boter met de chocolade al roerend op een heel laag vuur. Neem zodra de chocolade bijna gesmolten is het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de chocolade glanst. Roer de likeur erdoor en klop de eidooiers stuk-voor-stuk door de chocolade.
  • 3 Klop in een schone kom de eiwitten stijf en klop de poedersuiker er lepel voor lepel door. Schenk de chocolade op het eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Vul de kopjes met het mengsel en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de kopjes op het rooster in het midden van de oven en bak de soufflés in ca. 15 min. gaar. Lekker met crème fraîche die met vanillesuiker is stijfgeklopt.

Zachte chocolade-koffiesouffleetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept