Crème caramel

8
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de soufflévormpjes in de ovenschalen. Breng 150 g suiker en 50 ml water aan de kook en laat in ca. 6 min. bruin kleuren (karamelliseren). Verdeel de karamel over de vormpjes.
  • 2 Splits 2 eieren. Klop de dooiers in een kom met de overige eieren en de rest van de suiker met een garde tot de suiker is opgelost. Snijd de vanillestokjes open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de melk, de vanillestokjes en het merg aan de kook. Laat iets afkoelen Schenk al roerend over het eiermengsel. Schenk door een zeef en verdeel over de vormpjes.
  • 3 Schenk kokend water in de ovenschalen tot de vormpjes half onder staan. Zet de schalen ca. 30 min. in de oven. Steek er een mes in: als deze er schoon uitkomt, zijn de puddinkjes gaar.
  • 4 Haal de vormpjes uit de schalen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 2 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren de crème caramel los. Zet een bord op een vormpje en draai om. Verwijder het vormpje zodra de karamel over het puddinkje loopt.

Crème caramel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept