Griesmeelpudding

4
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord. U kunt de pudding 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik, afgedekt met vershoudfolie, in de vorm in de koelkast.

Griesmeelpudding is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept