1 Snijd 2 vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Breng de melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook, laat een tijdje trekken. Week de gelatine 5 minuten in koud water, neem de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op. Zet de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om af te koelen. Klop intussen de slagroom stijf en klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een mespunt zout tot stijve pieken. Spatel, zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor. Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 2 uur opstijven. Halveer intussen de aardbeien, meng de rest van het vanillemerg door de rest van de suiker en schep deze vanillesuiker om met de aardbeien. Laat de aardbeien 2 uur marineren. Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water. Leg een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding uit de vorm glijden. Serveer de aardbeien apart erbij.
Vanillepudding met gemarineerde aardbeien is een recept van Albert Heijn