Oma's citroenrijstpudding

8
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de rozijnen in een kom met lauwwarm water. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit. Giet de rozijnen af.
  • 2 Roer het citroensap, de citroenrasp, suiker, 1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst. Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin. Laat de pudding minstens een nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • 3 Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vla. Serveer deze saus bij de pudding.

Oma's citroenrijstpudding is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenrijstpudding Met Abrikozen
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept