Warme appels

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroentrekkertje of dunschiller een smal reepje uit de schil. Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken. Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter. Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter. Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnenmengsel. Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom. Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Laat ze uit de oven iets afkoelen. Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden.

Warme appels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept