Citroencrème met aardbeien

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Citroen schoonboenen, 2 tl van schil raspen en uitpersen. Rasp met 4 el sap door helft van room roeren. Met mixer eieren met 125 g kristalsuiker schuimig kloppen. Citroenroom erdoor kloppen. Mengsel over soufflévormpjes verdelen en elk vormpje paar keer op aanrecht tikken, om luchtbelletjes te verwijderen. Vormpjes op enige afstand van elkaar in braadslede zetten en deze op rooster in midden van oven plaatsen. Kokend water in braadslede schenken tot 1 cm onder rand van vormpjes. Oven sluiten en crème in waterbad in 30-40 min. stevig en gaar laten worden. Na afkoelen verder laten opstijven in koelkast.
  • 2 Aardbeien schoonmaken, halveren en omscheppen met VodkaPlus en eventueel wat suiker. Smaak 10 min. laten intrekken. Yoghurt over crème uitstrijken en bestrooien met dun laagje basterdsuiker. Rest van slagroom stijfkloppen met 1-2 el suiker. Slagroom met in heet water gedompelde lepel uit kom scheppen en over yoghurt verdelen. Aardbeien met vocht in glazen scheppen, crème ernaast serveren.

Citroencrème met aardbeien is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Cappuccino Van Chocolade Met Citroencreme
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde Sliptong Met Avocado-citroencreme
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjes Met Citroencreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cappuccino van chocolade met citroencreme
0 min
Bekijk recept