Witte eilandjes

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleinere pan in de grote pan. Breek de chocolade in stukken, doe ze in de kleine pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten.
  • 2 Klop intussen de slagroom met vanillesuiker zo dik dat je hem nog net kunt schenken (yoghurtdikte).
  • 3 Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Zet het mengsel in de koelkast en laat het in ongeveer 3 uur stijf worden.
  • 4 Maak met twee grote lepels telkens een ovaaltje van het mengsel en schep deze op vier bordjes. Schenk de chocoladesaus over of naast de eilandjes en strooi er chocoladevlokken overheen.

Witte eilandjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Iles flottantes (eiwitschuim in warme vanillesaus)
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Vanille-eilandjes met chocolade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlottende Eilandjes Op Een Coulis Van Aardbei
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept