Stap-voor-stap vanilleroomijs maken

4
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen, zodat er geen deeltjes van vanillepeul loskomen.
  • 2 Klop in een kom de slagroom met een mixer half stijf. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Klop in een andere kom de eierdooiers met de basterdsuiker met een mixer tot een dikke, bleekgele crème. Roer het vanillemerg erdoor.
  • 3 Schenk geleidelijk, al kloppend, de melk bij het dooiermengsel. Schep de lobbige slagroom erdoor en roer tot er een homogeen mengsel ontstaat.
  • 4 Klem het motordeel in de deksel van de ijsmachine. Neem de koelbak uit de diepvries en leg in de ijsmachine. Zet de roerder op de koelbak en klik de deksel vast. Schakel de machine in op stand voor compact ijs.
  • 5 Schenk het mengsel via de vulopening in de kom en laat in 40-50 min. tot smeuïg ijs draaien. Voeg na 30 min., als het ijs stevig is, eventuele smaakvariaties toe via de vulopening.
  • 6 Schep het ijs met een spatel in een schone diepvriesdoos indien het ijs niet direct gegeten wordt. Bewaar tot gebruik (max. 1 week) in de diepvries. Neem het ijs uit de diepvries en laat in de koelkast in 15-20 min. of op het aanrecht in 5-10 min. op goede temperatuur komen. Dompel een ijsboltang in een kom met warm water, schud droog en schep mooie gladde bollen van het ijs.

Stap-voor-stap vanilleroomijs maken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept