Chocolade-crème brûlée

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (kan dag van tevoren): Oven voorverwarmen op 125 ºC. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en -merg langzaam aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten. In kom dooiers loskloppen met suiker. Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen. Chocoladeroom over vormpjes verdelen. Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en crèmes in ca. 45 min. stevig laten worden. Laten afkoelen en crèmes in koelkast door en door koud laten worden.
  • 2 Grill voorverwarmen. Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker. Crèmes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 min. laten karameliseren.

Chocolade-crème brûlée is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept