Flan met ham en stroop

4
15 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een braadslede in de oven en vul deze voor de helft met heet water. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer in een kom de eieren los en roer de melk er in een dun straaltje door. Voeg de kaas en naar smaak zout en peper toe.
  • 2 Bestrijk een eetlepel licht met olie. Schenk maple syrup op de lepel en laat in elk potje een lepel syrup lopen, terwijl het potje steeds wordt gedraaid. Verdeel de hamblokjes over de potjes. Schenk het eimengsel voorzichtig op de hamblokjes.
  • 3 Zet de potjes in de braadslede in de oven en laat de flans in ca. 40 min. gaar worden.
  • 4 Neem de flans uit het waterbad. Zet ze op een rooster en laat ze afkoelen. Bewaar ze eventueel tot de volgende dag in de koelkast.
  • 5 Laat de flans eventueel op kamertemperatuur komen. Leg een bordje op een flan, schud even en keer ze samen. Lekker met warme toast.

Flan met ham en stroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Flan met olijven en citroen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeflan met gerookte zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flan van peer
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarta Impossible
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept