Maxi-muffins

2
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Twee repen bakpapier van 28 x 11 cm dubbelvouwen tot repen van 28 x 5 1/2 cm en tot kokertje met doorsnede van soufflévormpjes rollen/vouwen. Touw rond kokertjes binden en vaststrikken. Bodem van vormpjes licht invetten, kokertjes in vormpjes zetten en binnenkant van kokertjes licht invetten. In zeef bosbessen laten uitlekken. Sinaasappel goed schoon boenen en er boven kom 2 theelepels schil dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. Zelfrijzend bakmeel, snufje zout, basterdsuiker en kaneelpoeder door geraspte schil roeren. Ei, crème fraîche en 3/4 dl sinaasappelsap toevoegen en alles tot glad beslag roeren. Bosbessen erdoor scheppen. Beslag in kokertjes scheppen en muffins in midden van oven in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar bakken. Muffins iets laten afkoelen en uit vormpjes nemen, maar bakpapier eromheen laten zitten. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.

Maxi-muffins is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Fijne taart met ui en pens
12 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pizza met witlof, bresaola en abdijkaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-pastasalade met spekjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade caprese
10 min - Voorgerecht
Bekijk recept