Gevulde tomaten met ei

4
15 min
Ontbijt
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met versgeroosterd brood.

Gevulde tomaten met ei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept