Ei-in-de-dop

4
15 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak aan de bovenkant van de eieren een gaatje door met een puntig mes een draaiende beweging te maken. Maak het gaatje steeds groter, breek er met je vingers kleine stukjes vanaf tot er een gat in zit met een diameter van 1-2 cm. Laat het eiwit eruit lopen maar laat de eidooier erin zitten. Het eiwit wordt niet gebruikt. Zet de eieren terug in de eierdoos. Bestrooi de eidooier met de kaas en breng op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche los en schep in elk ei 2 tl.
  • 2 Breng in een lage, brede pan een laag water van 4 cm aan de kook. Laat de eieren er voorzichtig in glijden. Laat ze 4 min. dobberen tot de eidooier aan de randjes begint te stollen. Neem de eieren met een lepel uit het water en zet ze terug in de eierdoos. Bestrooi met peper. Besprenkel elk ei met een 1/2 tl olie en bestrooi met de peterselie.

Ei-in-de-dop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Verse doperwten met sjalot en mosterd
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteitjes van kip met rivierkreeften
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met sperziebonen
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept