Gepocheerde eieren in rode-wijnsaus

2
35 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Korstjes van sneetjes snijden en brood in ca. 5 minuten bruin roosteren in de oven. Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. In steelpan boter op laag vuur smelten. Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken. Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren. Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren ca. 2 minuten laten garen. Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan. Saus op smaak brengen met zout en peper. Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken. 5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken). Scheutje azijn toevoegen. Telkens 1 ei boven kopje breken. Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk). Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in ca. 4 minuten gaar pocheren. Peterselie grof hakken. Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen. Saus over eieren scheppen. Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.

Gepocheerde eieren in rode-wijnsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept