Knoflooktoast met Franse grillgroenten

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove blokjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hussel de groenten door elkaar in een schaal. Voeg de tijm, 2 eetlepels olie en wat peper toe en pers 1 teen knoflook boven de groenten. Meng goed en marineer de groenten 20 minuten op kamertemperatuur.
  • 2 Verdeel de groenten over de grillmand en bestrooi ze met fijn (zee)zout. Rooster de groenten boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar. Bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het naast de grillmand aan beide kanten goudbruin en krokant. Halveer de andere knoflookteen in de lengte en wrijf het snijvlak over de bovenkanten van het geroosterde brood. Leg de knoflooktoast op vier borden. Schep de gegrilde groenten erop en verkruimel de roquefort grof erboven.

Knoflooktoast met Franse grillgroenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Mediterrane soep met garnalen
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoep met knoflooktoast
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met ansjovisdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caesarsaladsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept