Provençaals gehaktbrood

12
25 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verkruimel de petit pains met een keukenmachine. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de knoflook.
  • 2 Meng in een kommetje de tomatenpuree, knoflook, sinaasappelrasp en de Provençaalse kruiden. Meng in een kom het gehakt met de eieren, het broodkruim, de helft van het tomatenmengsel en peper en zout. Schep de ui en de peterselie erdoor. Kneed het gehakt tot een homogene massa.
  • 3 Verdeel het gehakt in de ovenschaal en druk het goed aan. Strijk de rest van het tomatenmengsel over de bovenkant uit. Meng de champignonplakjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over het gehakt. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en bak het gehaktbrood in 1 uur gaar.
  • 4 Serveer het gehaktbrood warm of lauwwarm, maar laat het in elk geval ten minste 15 minuten staan, zodat het vet weer in het vlees kan trekken. Snijd het gehaktbrood in de schaal in plakken of punten.

Provençaals gehaktbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept

Roerbakschotel met spruiten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaten-paprikasaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept