Pompoensoep

4
45 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien pellen en fijn snipperen. Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden. Italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar binden. Bieslook in stukjes knippen. In grote pan boter verhitten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Uien toevoegen en ca. 2 minuten op laag vuur fruiten. Pompoenblokjes, 1 liter water, bouillontabletten en bosje Italiaanse kruiden toevoegen en op laag vuur ca. 15 minuten laten sudderen. Intussen grote pan met water en zout aan kook brengen. Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes snijden. Tortelloni ca. 3 minuten in pan met kokend water koken. Broccoliroosjes aan tortelloni toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Bosje kruiden uit soep nemen. Mascarpone door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Pompoensoep met staafmixer pureren. Tortelloni en broccoli in zeef laten uitlekken en door soep scheppen. Bestrooien met bieslook.

Pompoensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept