Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

8
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom helft van geitenkaas met slagroom losroeren. Eieren, zout en peper erdoor kloppen. Courgettes wassen, uiteinden eraf snijden en met kaasschaaf lange plakken van courgette snijden. Brede plakken in lengte halveren. In schaal courgettelinten voorzichtig omscheppen met olie. Op ingevette bakplaat van deegplakjes deegbodem vormen met opstaand randje; naden goed aandrukken. Slagroommengsel over deegbodem uitstrijken en courgettelinten losjes erop leggen. Rest van geitenkaas erover strooien. Tijmblaadjes van takjes rissen en met olijven over deegbodem verdelen. Grof peper erboven malen en bestrooien met zout. Plaattaart in 25-30 min. in oven goudbruin en gaar bakken. Taart uit oven nemen en warm of op kamertemperatuur serveren.

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met courgette en tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept