Griekse gehaktballetjes

25
30 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de korstjes van het brood en week kort in koud water. Knijp het brood goed uit. Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn en pluk de oreganoblaadjes van de takjes.
  • 2 Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflook boven het gehakt. Voeg het broodkruim, de ui, peterselie, oregano, olie, Metaxa, kaneel, munt, citroenrasp, peper en zout toe. Kneed goed door elkaar tot een smeuïge, samenhangende massa. Vorm balletjes van het gehakt mengsel van ongeveer 20 g per stuk. Laat de balletjes ca. 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
  • 3 Strooi de bloem op een groot plat bord en verhit de olie in een grote (anti-aanbak) koekenpan. Wentel de gehaktballetjes snel door de bloem en bak ze op halfhoog vuur bruin en gaar. Schud de pan regelmatig en voeg zo nodig wat extra olie toe. Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet of lauwwarm.

Griekse gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept