Friese dumkes

20
15 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe de hazelnoten, boter en suiker in een kom en mix tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor. Voeg de bloem, het kaneelpoeder, gemberpoeder en de gestampte muisjes toe en kneed tot een samenhangend, stevig deeg.
  • 2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd het deeg in repen van 2 x 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  • 3 Neem uit de oven en druk de nog warme koekjes aan één kant in met de duim (dumke). Neem de koekjes van de bakplaat, leg op een rooster en laat verder afkoelen.

Friese dumkes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Dumkes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept