Aspergetaartjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraiche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 tot rechthoeken. Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  • 3 Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.

Aspergetaartjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Plaattaartje met asperges en ham
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergetaartjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante Asperge-Taartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Plaattaartje met asperges en ham
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergetaartjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante Asperge-Taartjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept