Groenten in gelei

8
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje kaasblokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper. Drapeer de courgettelinten over de kaasblokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.

Groenten in gelei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van konijn met kruiden
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grapefruitgelei met yoghurt
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelvijgentaart
1 uur-
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept